Stadsbevoorrading via een urban consolidation centre is een uitstekende oplossing om zero emissie stadslogistiek te bereiken. Dat is precies wat Goederenhubs doen: goederenzendingen ontvangen, bundelen en afleveren op het eindadres. Ook de first mile wordt gebundeld uitgevoerd.
 
In elke stad in Nederland. En nu ook op Goeree Overflakkee.

Goederenhub Goeree Overflakkee van start

Na maanden van voorbereiding en vele gesprekken is het dan eindelijk zover. De Goederenhub Goeree Overflakkee is van start gegaan.  Op maandag 6 januari werden de eerste pakketten volledig elektrisch vervoerd over het eiland. 
 
Over de Goederenhub


Bedrijven in het werkgebied van Goeree-Overflakkee kunnen hun in- en uitgaande goederenstroom via de hub laten verlopen. Door deze stromen in Oude-Tonge en in een later stadium in Stellendam op te vangen en te bundelen voorkomen we veel vervuilende ritjes over het eiland. Ook bieden we ondernemers aanvullende diensten, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om een deel van hun voorraad op te slaan bij de Goederenhub. 
 
Bedrijven elders in Nederland kunnen hun leveringen voor het eiland Goeree Overflakkee afleveren op de Energiebaan in Oude Tonge, direct langs de N59.
 
Voor meer informatie over wat de Goederenhub Goeree-Overflakkee voor kan betekenen: Neem contact op met Rien Buth via rien@ghgo.nl of bekijk de website www.ghgo.nl. Op de website wordt ook de mogelijkheid geboden om lid te worden en daarmee deel te nemen in dit bedrijf.
 
Samenwerking met ViaTim
De Goederenhub gaat ook aan de slag om het particuliere pakketvervoer schoner en efficiënter te maken. Hiervoor werkt de Goederenhub samen met ViaTim en hun Via-punten. Iedereen die vaak thuis is, kan ViaTim punt worden. Zo kunnen inwoners in hun wijk de microhub worden waar mensen uit de buurt hun pakketjes naar toe laten sturen om deze later op de dag op te halen. Hiervoor krijgt het Via-punt uiteraard een vergoeding.
De start van Goederenhub Goeree Overflakkee is daarmee ook de start van de samenwerking Goederenhubs en ViaTim. Samen op weg naar veel schone en efficiënte kilometers!

Overige nieuwsberichten